Monet ihmiset ovat kiistelleet vuosia siitä, pitäisikö online- vai livepokeri pitää uhkapelaamisena. “No, jos se olisi uhkapeliä, en voisi tehdä sitä ammattimaisesti nyt, vai mitä?” huomauta ammattilaisia, jotka pelaavat pokeria verkossa saadakseen toimeentulon ja matkustaakseen live-tapahtumiin.

Toiset, varsinkin Doyle Brunson (TexasDolly), ovat todenneet (parafraseerattu): “Tietenkin, se on onnenpeli. Oletko joku rystyspää? Se ei tarkoita, etteivätkö jotkut ihmiset olisi siinä parempia kuin toiset.”

Toimittaja kysyi kerran Gus Hansenilta onnen roolista pokerissa. Hän sanoi, että se luultavasti vastasi noin 90 % hänen tuloksistaan ​​missä tahansa istunnossa. Hän arvioi sen olevan noin 10 tai 15 prosenttia kuukauden kuluttua ja noin 2-5 prosenttia vuoden kuluttua.

Joten miten meidän odotetaan ymmärtävän tämän tilanteen? Onko pokeri uhkapeliä vai ei? Aloitetaan perusasioista: mitä termi “uhkapeli” tarkalleen ottaen tarkoittaa?

Mitä rahapelaaminen sinulle merkitsee?

Uhkapelit tulee nähdä tilanteena, jossa mikä tahansa arvokas asetetaan vaaraan vastineeksi mahdollisesta pitkän aikavälin voitosta. Tämä näyttää olevan suora määritelmä termille, mutta käy ilmi, että se kattaa melkein kaikki kiehtovat toimet, joita ihmiset tekevät. Osakkeiden ostaminen, hyödykekauppa, kiinteistösijoittaminen, naimisiinmeno, puun istuttaminen, yliopistoon käyminen ja pienyrityksen perustaminen ovat kaikki uhkapelin muotoja. Kaikki on onnenpeliä! Tämä on tietysti oikein; ikuinen totuus ei kuitenkaan ole erityisen hyödyllinen. Meidän on mentävä syvemmälle ollaksemme realistisia.

Onko pokeri uhkapeliä vai taitopeliä? Varmistetaan, että saamme asian oikein.

Oikeudellisesta näkökulmasta kysymys pyörii “valta-aseman” määrittämisessä. Jos onni ja sattuma ylittävät taidot, peli tai yritys luokitellaan laillisesti uhkapeliksi. Kukaan ei ole koskaan väittänyt, että pienyrityksen perustaminen on “uhkapeliä” (vaikka se onkin), koska perinteisen näkemyksen mukaan omistajan bisnestaito on tärkein näkökohta ja “dominoi” mitä tahansa roolia, joka sattumatekijöillä voi olla.

Arpajaiset, rulettipyörät, peliautomaatit ja craps-pöydät määritellään kaikki kategorisesti “uhkapeleiksi”, koska sattuma on tärkein lopputulosten ennustaja. Suurimman osan historiastamme oikean rahan pokeri on ollut tuomioistuimissa leimattu “uhkapelaamiseksi”, koska onni on tärkeä tekijä.

“Kuka lopulta voittaa, on se, joka tarjoaa parhaan käden, ja se on arvonnan onnea”, sanoi useampi kuin yksi tuomari tai lainsäätäjä ja osoitti tietysti, että he eivät tienneet pokerista mitään. Tämä oikeudellinen asema on merkittävä, koska se sallii osavaltioiden ja maiden, joilla on rahapelien vastainen lainsäädäntö, tehdä pelistä laittoman. Useat viimeaikaiset suuret tuomiot Yhdysvalloissa ovat muuttaneet tätä tulkintaa.

Tuomarit ja tuomaristot Coloradossa, Pennsylvaniassa ja Pohjois-Carolinassa ovat päättäneet, että taitoelementit painavat enemmän kuin sattumatekijät, ja siksi pokeri ei ole laillisesti uhkapeliä.