Taitopelaaminen, johon usein liittyi online-moninpelien pelaamista, oli aikoinaan kapealla sektorilla, mutta on nyt saamassa nopeasti massamarkkinoiden vetovoiman.

Kun ajattelen online-pelimarkkinoita, kuvittelen, että vaaleat, täplikkäät koulupojat istuvat ihastuneina tietokonenäyttöjensä tuntikausia vihdoin pelaamassa viimeisintä peliä. Uskon, että tämä ennakkoluulo on totta monissa tapauksissa, etenkin kovakonsolipohjaisessa pelialalla.

Pelien pelaaminen iPhonella

Verkkopelien areenalla on kuitenkin tapahtunut huomattavia muutoksia viime vuosina, jotka varmasti yllättävät minut. Vaikka pelikonsolimarkkinoita hallitsee enemmistö nuorista miehistä, taitopelimarkkinoilla on leijonanosa 35–65-vuotiaista yrityksistään, ja heillä on pieni puolueellisuus naisiin nähden.

Taitopelaaminen, johon usein liittyi online-moninpelien pelaamista, oli aikoinaan kapealla sektorilla, mutta on nyt saamassa nopeasti massamarkkinoiden vetovoiman. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että Internet-yhteys, etenkin laajakaista, on nyt tehnyt online-viihteen etsinnästä enää yksinomaan länsimaista viihdettä. Taitopelejä ei myöskään pidetä uhkapeleinä, ja ne sinänsä jäävät maan uhkapelilakien ulkopuolelle. Siksi näitä pelejä voi nauttia useimmissa maissa ympäri maailmaa.

Toinen syy näiden online-moninpelien valtavaan kasvuun johtuu niiden riippuvuutta aiheuttavasta luonteesta ja yksinkertaisuudesta. Taitopelit ovat selainpohjaisia ​​pelejä, joita pelataan turnausmuodossa, ja kukin pelaaja maksaa käteisellä osallistumismaksun pelattavaksi ja käteispalkinnot voittajille. Ne ovat usein hyvin lyhyitä, vain minuutteja pitkiä pelejä, ja niillä on vain muutama yksinkertainen sääntö, jotka on opittava ennen niiden etenemistä. Tämä tarkoittaa sitä, että heistä voi nauttia lepoaikoina työssä, ja on jopa ehdotettu, että ne paitsi lisäävät ihmisten tuottavuutta työssä myös vähentävät työperäistä stressiä.

Pelimyynti laskussa

Tällaisia ​​pelejä tarjoavat sivustot antavat pelaajille usein mahdollisuuden haastaa tietyt henkilöt tai valita satunnaisia ​​ihmisiä peliverkostosta pariksi heidän kanssaan. Tämä online-moninpeli lisää todella mielenkiintoista dynamiikkaa, varsinkin kun peliin on panostettu. Suurissa moninpeliturnauksissa yhden tämän yksinkertaisen mutta jännittävän pelin lopussa voidaan voittaa huomattava rahapalkinto.

Kaikki nämä kriteerit ovat auttaneet kuljettamaan online-taitopelialaa verkkoviihteen valtavirtaan laajenevan joukkomarkkinoiden väestöryhmän mukana. Tämä on johtanut sellaisten ihmisten virtaan, jotka eivät olisi koskaan aikaisemmin ajatelleet itseään online-pelaajiksi sinänsä.

Asiantuntijat ennustavat, että online-taitopelien ala kolminkertaistuu vuoteen 2011 mennessä Science Artikkelit tavoittamalla kasvavan maailmanlaajuisen yleisön ja laajenevan ikäjakauman.