Huolimatta Japanin asemasta yhtenä fintech-alan avoimimmista maista, online-kryptorahapelaaminen on kamppaillut saada vetovoimaa maan tiukkojen säännösten vuoksi. Tron, lohkoketjupohjainen hajautettu sovellusalusta (DApp), ilmoitti maaliskuun lopulla, että se rajoittaisi uhkapelien DApps-sovelluksia Japanissa ja nostaisi kryptopelien sääntelyn aiheen takaisin valokeilaan. Cointelegraph tutkii Japanin laillisia ja kulttuurisia näkemyksiä rahapelaamisesta sekä sitä, kuinka kehittäjät uskovat, että yritykset kieltää kryptopelaaminen ovat lyhytikäisiä.

Tron on Japanin lakien mukainen.

Tron sanoi lehdistötiedotteessa 31. maaliskuuta, että se poistaisi uhkapelien DApps-sovellukset alustaltaan Japanissa noudattaakseen paikallisia säännöksiä.

Yrityksen halu noudattaa paikallisia lakeja ja määräyksiä maailmanlaajuisesti tuli selväksi lehdistötiedotteessa. Yhtiö ilmoitti, että se ei “mainosta tai suosittele mitään Japanin markkinoille suunnattua rahapelien DApps-sovellusta”, korostaen Japania. Lisäksi Tron suositteli, että japanilaiset kehittäjät pidättäytyisivät kehittämästä uhkapelien DApps-sovelluksia verkossaan ja että kehittäjät rajoittaisivat aktiivisesti käyttäjiä, joilla on japanilainen IP-osoite.

Lukuun ottamatta muutamia säänneltyjä, hallituksen hyväksymiä alueita, kuten hevos-, vene-, polkupyörä- ja autokilpailut, uhkapelit ovat suurelta osin kiellettyjä Japanin rikoslaissa.

Jos Tron DApps -sovelluksen havaitaan rikkoneen Japanin lakeja tai määräyksiä, yritys on ilmoittanut olevansa valmis tekemään yhteistyötä Japanin lakiviranomaisten kanssa.

Esteet lohkoketjun ja kryptovaluuttojen käyttöönotolle Japanissa

Japani on tunnettu siitä, että se on yksi nousevimmista maista maailmanlaajuisesti sekä krypton että lohkoketjun suhteen, ja kryptovaluutat on laillisesti tunnustettu maksuvälineeksi. Vaikka maassa on yleisesti liberaali asenne kryptovaluuttoja kohtaan, useat esteet voivat estää yleisemmän käytön, erityisesti rahapeleissä ja maksuissa.

Ensimmäinen on se, että Japanilla on pitkäaikainen rakkaus valuuttaan. Nikkein tutkimuksen mukaan noin 65 prosenttia liiketoimista tehdään edelleen käteisellä, mikä on lähes kaksinkertainen nopeus muihin taloudellisesti kehittyneisiin maihin verrattuna.
Japanissa keskustellaan rahapelaamisesta, kulttuurisista näkemyksistä ja lainsäädännöstä.
Lähes kaksi vuosikymmentä kestäneen oikeudellisen taistelun jälkeen Japanin lainsäätäjät hyväksyivät kiistanalaisen lain rahapelikeskusten hyväksymisestä heinäkuussa 2018. Poliitikot ja asukkaat olivat erimielisiä uudesta lainsäädännöstä, ja Nikkein kyselyn mukaan 53 % väestöstä vastusti sitä.

Japanin yhteys rahapeleihin on tulossa yhä monimutkaisemmaksi. Vaikka esteettömillä rahapelilaitoksilla on säännöllisesti asiakkaita, ala on tiukasti säännelty ja rahaa käytetään enimmäkseen valtion kassaan. Vaikka sääntelemätön uhkapeli on kielletty, erittäin suosittuja peliautomaatteja, jotka tunnetaan nimellä “pachinko”, sijoitetaan kauppoihin ympäri maata ja ne toimivat kasvavalla laillisella harmaalla alueella.