Mobiilipelit ovat edelleen elossa ja hyvin. Tässä on joitain lukuja uusimmista teollisuusraporteista, jotka jakavat jonkin verran valoa alan kasvuun ja kehitykseen.

Yhä useammat kuluttajat ostavat kannettavia laitteita joko itselleen tai lapsilleen. Siksi videopeliteollisuudella ei ole aikomusta hidastaa pelien kehitystä ja laadunvarmistusta.

On arvioitu, että peliteollisuus saavuttaa 68 miljardin dollarin voiton vuoteen 2012 mennessä.

Tämä on riittävä todiste siitä, että kaikki investoinnit tähän hankkeeseen ovat arvokkaita. Pelikonsolit ovat myynnin kärjessä luettelon kärjessä. Kasvun arvioidaan kasvavan 25 miljardilla dollarilla odotettuun 35 miljardiin dollariin vuonna 2012. Pelkästään Yhdysvalloissa myynti on vajaa 12 dollaria ja kasvua 8,6 miljardista dollarista vuonna 2007. Edelleen Myynnin linja on online-peli. Se tuotti arviolta 7 miljardia dollaria vuonna 2007 ja sen odotetaan kasvavan yli 14 miljardiin dollariin vuonna 2012. Mahdolliset investoinnit eivät sisällä PC-pelaamista, koska tämä on laskussa ja sen odotetaan jatkuvan kilpailuna ja kämmentietokoneiden kysyntänä. laitteiden käyttö on valtava.

Ei pidä aliarvioida, ovatko mobiilipelimarkkinat kasvaneet merkittävästi viime vuosina. Kannettavat laitteet ovat hyvin yleisiä, ja mobiilipelaamisen divisioonan myynti on kasvanut 19% vuodesta 2010. Mobiilipelaamisen myötä monimutkaisemmat pelit ovat antaneet käyttäjille piristävämpää kokemusta. Peliohjelmointi on viettänyt tuntikausia näihin peleihin varmistaakseen, että käyttäjillä on terveellinen kokemus.

Musiikin ja elokuvien myyntiin ja käyttöön verrattuna viihdepelit ylittävät tämän, koska kasvu on nopeaa. Peliteollisuus on siirtymässä kohti kahdeksatta sukupolvea ja näkymät näyttävät valoisilta. Tämä pakottaa epäilemättä peliyhtiöitä keksimään innovatiivisempia ideoita markkinoiden vangitsemiseksi ja ylläpitämiseksi. Pitkällä aikavälillä tämä siirto luo lisää työpaikkoja pelikehittäjille ja testaajille. Entertainment Software Associationin (ESA) mukaan peliteollisuudessa työskentelee arviolta 120 000 ihmistä. Bruttokansantuotteeseen (BKT) lisättiin vielä 4,9 miljardia dollaria työpaikkojen luomisen vuoksi.

Pelialan painopiste oli alusta alkaen kovapelaajilla, joilla oli vain yksi harrastus, ja se oli pelaamista.

Kehittäjät ovat luoneet rikas pelisisältö parhaan ja uusimman tekniikan avulla pelaajien vangitsemiseksi ja houkuttelemiseksi. Nämä pelit ovat yleensä kalliita, koska niihin liittyy korkeita kehityskustannuksia. Rennot pelaajat hallitsevat myös osan markkinoista, vaikka ne eivät ole läheskään yhtä suosittuja kuin kovapelaajat. Yleensä heidän pelaamansa pelit ovat paljon yksinkertaisempia, jolloin pelaajat pääsevät pelien loppuun paljon nopeammin, kuten Internet-pelit, kädessä pidettävät pelit ja mobiilipelit.

Suuret yritykset, kuten Microsoft ja Sony, tulivat tähän menestyvään teollisuuteen, koska he olivat myös kehittäneet liikkeenilmaisupelejä, kuten Wii. Kuluneen vuoden aikana Microsoft on julkaissut Kinect X-Boxille ja sen Sony Move -ohjaimet.

Pelaamisesta on tullut osa kaikkien kulttuuria heidän väestörakenteensa sijainnista riippumatta, eikä tätä alaa voida sivuuttaa harkitessaan sijoitusvaihtoehtoja.